The Book Bucket Challenge

Extremely_loud_and_incredibly_close_the_perks_of_being_a_wallflowerblankets

Een tijdje geleden werd ik genomineerd voor de book bucket challenge. Normaal doe ik niet graag mee aan zulke nominaties maar omdat het over boeken ging en ik het toch wel leuk vind dat er meer aandacht wordt besteed aan boeken heb ik toch meegedaan. Natuurlijk moest ik eerst eens goed nadenken welke 10 boeken ik het waard vond om in het lijstje te zetten. Ook was ik al veel boeken die ik gelezen had vergeten, dit moet ik dus beter bijhouden! Maar na wat in mijn geheugen gegraven te hebben, heb ik toch 10 boeken geselecteerd. Hier komen ze dan in willekeurige volgorde:

1.  The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky

Bij dit boek had ik eigenlijk eerst de film gezien maar ik vind zowel de film als het boek heel goed. Vooral de sfeer vind ik heel erg leuk en ook de manier waarop het boek in dagboekvorm verteld wordt.
2. Extremely Loud and Incredibly Close – Jonathan Safran Foer

Extremely Loud and Incredibly Close gaat over 11 september. De manier waarop verlies weergegeven wordt, is speciaal. Het is niet droevig of zielig maar het geeft hoop. Dit komt door de rare trekjes van het hoofdpersonage waarbij ik vaak moest glimlachen.

3. Blankets – CraigThompson

Ik had nog nooit eerder een graphic novel gelezen maar op aanraden van mijn vriend heb ik dit toch gedaan. Vooral de tekeningen zijn erg mooi en zweverig. Als je blankets opzoekt op google weet je meteen wat ik bedoel!

4. Yakari (stripreeks) – Job

Deze stripreeks heb ik gelezen toen ik klein was. Het gaat over een indiaantje dat met dieren kan praten. Ik denk dat mijn liefde voor dieren en voor de natuur hier ook deels is uit voortgekomen.

5. Le Petit Prince – Antoine de Saint-Exupéry

Le Petit Prince heb ik verplicht moeten lezen in de middelbare school en toen vond ik het boek al heel interessant. De sprookjesachtige elementen zijn heel leuk.
6. Die Liebhaberinnen – Elfriede Jelinek

Het boek van Elfriede Jelinek heb ik  ook verplicht moeten lezen, maar op de universiteit deze keer. De schrijfwijze is heel speciaal. Het gaat over de ongelijkheid tussen man en vrouw zonder op een heel typische manier over vrouwenemancipatie te schrijven.

7. De ondraaglijke lichtheid van het bestaan – Milan Kundera

Dit boek ben ik eigenlijk nog aan het lezen maar toch krijgt het hier al een plaatsje. Het is soms wat moeilijker om te lezen maar ik vooral de verwoordingen en de zinsbouw zijn bijzonder.

8. Die Leiden des jungen Werthers – Goethe

Dit boek heb ik in het middelbaar voor de eerste keer gelezen. Vooral het verhaal achter het boek intrigeerde mij. Toen het boek uitkwam (in 1774) had het verschillende zelfmoorden tot gevolg. Ik wou dus weten waarom dit zo was. In deze tijdsgeest leest het natuurlijk helemaal anders maar ik vond het toch een leuk boek. Dit boek is geschreven in briefvorm en daar hou ik wel van.

9. Zwellend Fruit – Peter Verhelst

In Zwellend fruit worden eigenlijk verschillende verhalen/sprookjes beschreven over dezelfde figuren. Zo wordt er bijvoorbeeld een verhaal eerst beschreven vanuit het perspectief van de vrouw en in het volgende hoofdstuk vanuit het perspectief van de man. Ook is er een hoofdstuk waar je een spiegel voor nodig hebt want het is in spiegelschrift geschreven!

10. Het ei van oom Trotter – Marc de Bel

Dit is het eerste boek waarvoor ik toen ik klein was stiekem opbleef, met een zaklamp lezend onder mijn deken. Dat zegt al genoeg volgens mij!

Wat zijn jullie favoriete boeken? En waarom?

Plaats een reactie